Kalei

De unieke eigenschappen van Kalei

Het kaleien van een gevel is een eeuwenoude techniek voor het afwerken van buitengevels. Door middel van een dunne laag kalkpleister op de muur aan te brengen en deze af te werken met een blokkwast ontstaat een decoratieve wandafwerking. Bij het aanbrengen van een pleisterlaag van enkele millimeters is de structuur van de bakstenen ondergrond nog enigszins zichtbaar. Zo creëeren we niet alleen een natuurlijke look maar zorgt de kalei ook voor bescherming van de gevel. Kalei heeft damp-open eigenschappen, wat betekent dat een bedekking met kalei de bakstenen niet afsluiten, maar deze kan blijven ademen.

Omdat kalei veelal wordt aangebracht met een blokkwast ontstaat een kwast-achtig effect waarbij de kwast een lichte textuur achterlaat van kwaststrepen. Mede door deze techniek behouden we een natuurlijke authentieke uitstraling en krijgt de wandafwerking een matte minerale look.

Kalei voor ieder interieur en exterieur

Kalei geeft een mooi en rustiek uitzicht, daarnaast kan het beschadigde stenen in de gevel camoufleren of juist een nieuwe stenen gevel een authentieke uitstraling geven. Over de kalei kan nog een silicaatverf worden aangebracht, deze laag zorgt voor een zeer hoge waterdampdoorlaatbaarheid. Het fijne van de silicaatverf is dat deze in veel kleuren beschikbaar is. Een ecologisch interieur hoeft daarom niet altijd beperkt te worden tot natuurlijke kleuren, maar kan ook de styling van je interieur opvrolijken met andere kleurtonen.