Kalkpleister

Eeuwenoude techniek met moderne toepassing

Gebrande kalk staat al sinds de oudheid bekend als uitmuntend bouw materiaal dat gebruikt werd als zowel pleister materiaal en verf. De Romeinen gebruikten bijvoorbeeld kalkpleister en kalkverf voor het creëren van de mooiste fresco-schilderingen in kathedralen en villa’s.

Eco Gedacht zet deze oude traditie voort met moderne kalktechnieken. De kalkpleister is geschikt voor woonhuizen, restaurants, winkels, musea, hotels & andere openbare ruimtes. Dit ecologische materiaal is breed inzetbaar omdat het op verschillende ondergronden kan worden aangebracht zoals wanden, plafond, vloer oppervlakken en meubilair. Zo kunnen wij gehele ruimtes naadloos met elkaar verbinden wat voor een perfecte eenheid zal zorgen in het interieur.

 

De unieke eigenschappen van kalkpleister

De kalkpleister is in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Door verschillende effecten en het toepassen van diverse technieken realiseren we bij ieder project iets unieks. Oppervlakken die bewerkt zijn met kalkpleister dragen bij aan een gezond binnenklimaat. De verfijnde materialen bestaan uit 96% natuurlijke grondstoffen welke zorgen voor een unieke eigenschap, namelijk dat deze ecologische pleister kan ademen.