Klei afwerking

Klei afwerking en zijn milieuvriendelijk eigenschappen

Klei afwerking heeft naast een natuurlijke uitstraling veel bijzondere eigenschappen. Het is een eerlijk materiaal dat zich onderscheid van normaal pleisterwerk door zijn warmte en vochtregulerende eigenschappen. Deze pure wandafwerking is dan ook zacht en gezond voor de omgeving en het milieu. Ook de schimmelwerende werking en brandbestendigheid dragen bij aan de voordelen van klei pleister.

Pleistertechniek voor klei afwerking

Bij het aanbrengen van decoratieve wandafwerking als leem gebruiken wij onze pleister techniek om een eigentijdse uitstraling te creëren. Dit brengt het interieur tot leven en draagt bij aan het grote geheel.

Er worden meerdere natuurlijke kleisoorten gebruikt om dit voor elkaar te krijgen. De grove leempleisters die kan worden aangebracht zorgt voor meer laagdikte en de leemfinish voor een fijnere structuur. Leem kan zowel glad als geschuurd worden afgewerkt en is in veel diverse kleuren beschikbaar.

De kunst van beter leven

De ruimte en omgeving waarin geleefd wordt bepaald een groot deel van de kwaliteit van het leven. De kunst van beter leven is wonen in een omgeving waar alles zoveel als mogelijk is afgewerkt met natuurlijke materialen. Leem en klei afwerking wordt daarom niet alleen veel toegepast in woningen; deze zijn ook veel terug te zien in openbare leef- of werkruimtes.