Betonstuc

Betonstuc, de perfecte oplossing om de wanden een strakke en stoere natuursteen- of betonlook te geven. Betonstuc is hoogwaardig pleistermateriaal, wat door de waterdichte eigenschappen zeer geschikt is om toegepast te worden als alternatief voor tegelwanden in je badkamer of keuken!

Wat is Betonstuc?

Betonstuc is een mortel op basis van cement, fijne betondeeltjes en hars. De combinatie van deze materialen zorgen ervoor dat betonstuc hard opdroogt. We brengen betonstuc aan in dunne lagen van ongeveer 2 tot 3 millimeter.

Het mooie aan betonstuc is dat deze uitstekend op kleur kan worden gebracht met pigmentpoeder, zodat deze past bij de wensen die je hebt bij jouw woning.

Een impregneer- en beschermende coatinglaag zorgen voor de uiteindelijke waterdichtheid van betonstuc. Dankzij deze beschermende laag blijft betonstuc zijn prachtige natuurlijke look behouden en kunnen de wanden heel wat verduren.

De ondergrond

Betonstuc kan op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht, zolang deze maar stabiel genoeg is en het gewicht van de stucmortel aankan. Wij brengen altijd een primerlaag aan, waardoor de stucmortel goed kan hechten.

Wanneer we te maken hebben met kritieke ondergronden, maken we gebruik van krimpspanningen. Krimpspanning gebruiken wij om scheurvorming te voorkomen. Voordat we beginnen met het aanbrengen van de stucmortel bepleisteren we tevens de kimnaden met kimnaden tape en speciale afdichtingstape.

Betonstuc aanbrengen is een zeer gespecialiseerde klus, aangezien er met veel factoren rekening moet worden gehouden voor een perfect en langdurig eindresultaat.

De kleuren

Door kleurpigmenten toe te voegen kunnen we prachtige kleuren garanderen, die over het algemeen een natuurlijke teint hebben. Samen met jouw bespreken we eerst de wensen, voordat wij de betonstuc op jouw wanden gaan aanbrengen.

Schoonmaken van betonstuc

Betonstuc en eenvoudig en goed schoon te maken met een niet al te agressieve allesreiniger. Het is belangrijk om schurende schoonmaakmiddelen zoveel mogelijk te vermijden om te voorkomen dat de speciale coatinglaag die we over de betonstuc aanbrengen niet beschadigd raakt. De coatinglaag zorgt er namelijk voor dat er geen vocht en vuil in het stucwerk kan trekken om scheuren te voorkomen. Bij de oplevering van het stucwerk adviseren we hier uitgebreid over!

Kies voor betonstuc

Betonstuc is dus een prachtige- en onderhoudsvriendelijk oplossing voor in jouw woning. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op!