Leem en kalk in de kerk

Leem en kalk in de kerk

Ontkerkelijking zorgt voor leegstaande kerkgebouwen. Veel van die panden krijgen een nieuwe bestemming; zo’n 1500 van de bijna 7.000 kerken in Nederland, schreef dagblad Trouw in 2019. Ze zijn omgetoverd tot bibliotheek, kantoorruimte, fysiotherapiepraktijk, winkel enzovoorts. En soms ook tot woning, zoals dit kerkgebouwtje in de gemeente Castricum. Een transformatie om je vingers bij af te likken.

Meerlaags verhaal

In samenwerking met Paul de Reuver van Elan bouwkundig advies hebben we deze authentieke woning mogen voorzien van een basis leem laag en afgewerkt met Yosima leemfinish. De basis leem zorgt voor een vochtregulerende werking maar is ook toegepast voor de akoestische eigenschappen die leem met zich meedraagt. Na droging zijn de wanden nog voorzien van een leem finish laag Yosima in een lichte grijstint, welke we door hebben laten lopen in de slaap- en badkamer om eenheid te creëren. De wanden in slaapkamer en badkamer zijn echter voorzien van kalkpleister, omdat daar andere esthetische eisen aan worden gesteld. Op deze manier hebben we zowel de wanden in de natte ruimten als in de slaapkamer in zijn geheel door kunnen trekken. Dit alles zorgt voor een luxueuze en kwalitatieve afwerking en uitstraling.

Heb jij een nieuw project voor ons?

Wil je een transparante, heldere en vrijblijvende offerte ontvangen? Vul ons contactformulier zo volledig mogelijk in met aanvullende informatie. Na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Studio Piet Boon

Nieuw Westert